2023-10-11
荔枝角《孵化生活》,餐廳環境帶自然風格,令人感到十分舒服。我哋今日揀咗午市套餐,包括前菜、主菜同埋一杯果茶。可以加錢升級咖啡及小食。☢️前菜選一:黑松露泡沫蘑菇湯、田園沙律☢️主菜:咖喱蟹肉炒飯$158海鮮意大利麵配冬蔭公汁$138☢️飲品:果茶是日係西柚果茶🍹升級左一杯泡沫咖啡☕️+$20☢️加咗兩個小食:黑松露薯條+$48水牛城雞翼+$48前菜揀咗兩款,分別係黑松露泡沫蘑菇湯同田園沙律。黑松露泡沫蘑菇湯味道濃郁,夠creamy;而田園沙律就清爽,有好多新鮮嘅蔬菜。主菜方面,我哋揀咗咖喱蟹肉炒飯同海鮮意大利麵配冬蔭公汁。咖喱蟹肉炒飯味道濃郁,蟹肉鮮美;海鮮意大利麵配冬蔭公汁夠晒香啦,麵條彈牙好吸引。飲品方面,今日嘅包果茶係西柚果茶,味道清新好飲。另一杯升級咗泡沫咖啡,濃郁香醇。我哋仲加咗兩個小食,分別係黑松露薯條同水牛城雞翼。黑松露薯條炸得香脆,有獨特嘅黑松露香氣;水牛城雞翼則炸得香脆多汁,好好味。
☢️前菜選一:
黑松露泡沫蘑菇湯、田園沙律
☢️主菜:
咖喱蟹肉炒飯$158