2020-05-19
在繁忙鬧市(中,環) 不用等位,清靜坐得舒服的餐廳。免得失禮朋友,沒影餐廳室內相片。 有設置露天座位,室內寬敞不擠迫,感覺非常好。Set Lunch每位$218+10%Starters《白蘆筍炸生蠔配沙律海鮮醬》上菜擺盤漂亮,炸生蠔味道不錯,略嫌迷你,好像第一次食白蘆筍,有點兒像黃芽白一樣,甜感覺太淋,沒有任何咬口,跟青蘆筍爽脆清新味,截然不同。Mains《油封鴨腿加牛油椰菜配香草醬》有點兒像油鴨,淋油炸了一樣,有點硬而不脆,味道鹹鹹有鴨香,牛油椰菜超淋batbat。Mains《鯛魚墨汁扁意粉》賣相漂亮,鯛魚煎得皮香脆肉嫩有汁, 意粉 是正宗西式偏硬那種而有咬口, 伴碟汁濃而不咸,不錯。Dessert《 Strawberry tart》朋友食完問我😂啲葉好似唔食得,可能只用來裝飾點綴,新鮮士多啤梨,但都唔夠啲cream甜,皮偏硬不夠鬆化,但整體都好好味,仲好大件。十分滿分形 8色 8香 7味 7速度 9態度 7裝修 7整潔 9性價比 6 (Lunch來說)回頭指數 5Total:73分
Set Lunch每位$218+10%
速度 9
態度 7
裝修 7
整潔 9
性價比 6 (Lunch來說)
回頭指數 5
Total:73分