2017-10-24
妹妹回港暫下眼幾日後就要回澳 好想兩姊妹揾個地方有特式又舒服讓我兩個聚舊談談心突然想起係灣仔利東街有Museum of the Moon 所以秘密地book左間餐廳同佢嘆下 放工約她係灣仔還有時間比我地去影下相 到8點鐘就上餐廳 經過兩條樓梯後 到達餐廳就見到個大月亮 真係好靚 環境舒服 可惜近月亮個邊都full晒 被安排坐另一邊 好彩又係另一翻景像 服務超好 細心 因為我將個袋放櫈後 佢自動即時囉個籃比我放籃 讓我坐得舒服我定左兩位係佢地嘅最新嘅 甜の盛夏放題 All you can eat $288 + 10% Menu有兩版 甜點同小食 Drink List 甜點就是這個放題嘅主角 用上日本出名嘅Roll cake還有唔同味道個人喜愛原味 又或者綠茶卷 蛋糕鬆軟 忌廉好滑 又靚又好味 實力之選 女士最愛 小食選擇有六款 雖然選擇不多 但佢地做到貴精不貴多 每樣都好味 而且熱辣辣送上 食幾多叫幾多 唔好浪費食物 個人最鐘意係脆炸芝士魚柳 調味好唔會話過咸 外脆內餡流心芝士 去骨雞亦 啖啖肉原來有內餡 忌廉蘑菇 Yummy order 一杯白酒 味道好易入口 夠凍 其實紅白酒都係任
又或者綠茶卷 蛋糕鬆軟 忌廉好滑
又靚又好味 實力之選 女士最愛
order 一杯白酒 味道好易入口 夠凍 其實紅白酒都係任飲架
芝士及火乾火腿盤 送酒一流 blue芝士最啱我