2022-08-12 2696 瀏覽
終於排到壽司郎🍣啦~每次經過都見到好多人排隊就懶得排😫一直都未試過!今日閒日放假又落雨都唔知去邊好!排壽司郎🍣最好!13:38排⏳⏳14:22入場🥳✨醬燒日本產帆立貝賣相真係大大粒,厚切,表面少少灸燒過的痕跡,食落又好鮮甜❤️吾食生的我都忍吾住食晒一碟🫢✨灸燒芝士三文魚薄薄嘅三文魚微微灸燒完配香濃嘅芝士🧀,入口鹹鹹地甜甜地帶點灸燒香味😚真係超正💯,最後食咗兩碟😋✨海膽海苔包好多人都好怕海膽一唔新鮮就好難食,但係壽司郎嘅海膽真係好新鮮、好甜!入口即溶🤤好味到食咗兩碟😋✨極上鰻魚勁大嚿、勁鮮甜、多汁。忍唔住食咗三碟😋✨赤蝦🦐、帶子新鮮又大嚿✨期間限定松板牛個人對呢款不太喜好 肉質口感麻麻 ✨期間限定忌廉炸蟹餅🦀一啲都食唔到蟹,但係就超多忌廉。外皮係炸得幾香脆,但餡料真係剩係食得出忌廉,扣晒分。✨炸薯條🍟見到好多人推介,即炸幼身長薯條帶點鹽味幾好食😋。✨炸蝦天婦羅拼盤入面有兩舊冬菇🍄好大舊,炸得岩岩好,冬菇口感軟滑。兩隻蝦🍤比較細隻,不過都新鮮彈牙。一舊南瓜🎃冇甜味🥲✨炸蝦牛油果卷一碟有三舊,但偏向細舊,牛油果入口即溶。因為太細舊到試唔出有咩味。✨抹茶蕨餅芭菲$32💚本身覺得有少少貴,份量一個
終於排到壽司郎🍣啦~
每次經過都見到好多人排隊就懶得排😫
13:38排⏳⏳14:22入場🥳

✨醬燒日本產帆立貝

✨灸燒芝士三文魚

✨海膽海苔包

✨極上鰻魚
勁大嚿、勁鮮甜、多汁。忍唔住食咗三碟😋

✨赤蝦🦐、帶子
新鮮又大嚿

✨期間限定松板牛
個人對呢款不太喜好 肉質口感麻麻

✨期間限定忌廉炸蟹餅🦀

✨炸薯條🍟
見到好多人推介,即炸幼身長薯條帶點鹽味幾好食😋。

✨炸蝦天婦羅拼盤
入面有兩舊冬菇🍄好大舊,炸得岩岩好,冬菇口感軟滑。
兩隻蝦🍤比較細隻,不過都新鮮彈牙。
一舊南瓜🎃冇甜味🥲
✨炸蝦牛油果卷

✨抹茶蕨餅芭菲$32💚
本身覺得有少少貴,份量一個人都食得晒。但食完真係覺得物有所值!因為真係太好味啦。雪糕好香好滑,食落去帶好濃嘅360牛乳嘅味道🥛!抹茶粉只有上層先食到,蕨餅可惜只有一舊!食到中間嗰層會食到脆脆,食到最底會有少少抹茶cream。整體嚟講,牛奶味超濃又滑!

✨蜜瓜雪芭🍧
好味又解渴😛就好似韓國樂天蜜瓜味牛奶雪條嘅味。

✨茶碗蒸$19
熱推💯💯💯💯💯CP值高!❤️❤️❤️
超足料而且熱辣辣又大份!食第一啖嘅時候蒸蛋香滑,然後冬菇大大粒,之後仲有啲小配料,食到最底最驚喜!有超大粒帆立貝!$19來講真係超級抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻估你唔到🫣🫣🫣下次淨係過嚟食茶碗蒸都正呀!!

📝整體而言: 無論壽司、小食、甜品一樣都CP值高。食過返尋味,唔怪得長期咁多人排隊係值得㗎!
2022-06-14
44 分鐘 (堂食)