2021-05-02 50 瀏覽
係太子街道純白牆身掛上《等》,路過不自然地望一眼👀原來係一間簡約文青風嘅Cafe☕️,好怕去Cafe得個外殼食物會麻麻地,但呢到食物係會有驚喜✨⋯⋯⤑店內都有個打卡位幾受歡迎,不得不讚店員都細心幫我地安排,等上一枱客人走咗,搬我地過去,超有心👏🏻!⤑🔸明太子蟹棒海膽意粉 $ 108應該係熱門菜式,網上都幾多人推薦!面頭上的海膽再加上三文魚子已經超吸晴😻,食落夠新鮮並無苦澀腥臭味,蟹棒肉厚,明太子嘅份量毫不孤寒,每條意粉都沾上醬汁,相當creamy😋!⤑🔸軟殼蟹漢堡配Await他他醬 $ 108漢堡勁大個材料相當豐富,原隻軟殼蟹炸得香脆、配上生菜🥬蕃茄🍅、最欣賞係內裡洋蔥🧅同酸瓜切得碎粒,每口都勁滿足!個他他醬汁應該加入左芥末,酸酸辣辣都幾清新!+$10轉左蕃薯條,炸過嘅甜薯條更香脆!⤑🔸白酒忌廉青口 $ 78白酒同忌廉真係好夾,青口食落帶上微微酒香,個醬汁係偏重口味嘅,可能食到尾會覺偏鹹咗,但配合件麵包食又真係食到lamlam利👅!好推薦~~⤑🔸巴斯克芝士蛋糕 $ 68當日嘅是日精選甜品喺巴斯克🧀/藍莓芝士🫐,被燒焦的巴斯克相當吸引,內裡仲保持住流心效果🤩,芝士味特濃!我當日吃到是最後一
係太子街道純白牆身掛上《等》,路過不自然地望一眼👀

🔸明太子蟹棒海膽意粉 $ 108

應該係熱門菜式,網上都幾多人推薦!

🔸軟殼蟹漢堡配Await他他醬 $ 108

+$10轉左蕃薯條,炸過嘅甜薯條更香脆!

🔸白酒忌廉青口 $ 78

白酒同忌廉真係好夾,青口食落帶上微微酒香,

🔸巴斯克芝士蛋糕 $ 68

當日嘅是日精選甜品喺巴斯克🧀/藍莓芝士🫐,被燒焦的巴斯克相當吸引,內裡仲保持住流心效果🤩,芝士味特濃!我當日吃到是最後一件,超幸運😝!

🔸京の香by美好園 $ 46

係一杯綠茶Latte,用上日本京都美好園的京之香抹茶粉🍵,抹茶味香濃回甘,抺茶控會喜歡的!
🔸Sweet Potato Latte $ 40

少有的紫薯Latte🍠,顏色同拉花都好靚,每口充滿紫薯香!