2020-12-04 308 瀏覽
假日約左朋友去啟德,入啟德之前去左呢間近觀塘海濱既黃店cafe食個lunchh☺️———————————呢間cafe既野食都好特別,有西班牙蛋餅、Waffles、burger同bagel🌸我地唔算太肚餓就3個人叫左一份waffle同一份蛋餅~🧇Caffeine Lover 咖啡窩夫$72 🧇(8/10)個窩夫一上到黎就有好香既咖啡味✨切落去就feel表面烘得好脆~waffle入面都算綿密,唔係淨係得個脆字🐥waffle本身係原味,不過配埋咖啡味既雪糕同啫喱就真係好似飲緊咖啡咁濃👶🏻我地本身好中意咖啡味所似岩曬🤩好評~🍳Carbonara Frittata 卡邦尼意粉蛋餅$109🍳 (7.5/10)平時好少係餐廳見西班牙蛋餅,見有意粉蛋餅咁得意就叫左個試🤓其實佢偏向似係一個撈左好多蛋既卡邦尼意粉,蛋香味好濃🥚而因為佢焗過黎令表面既肉碎同意粉都有d咬口,特別得黎幾好食👍🏻個蛋餅仲連左個蕃茄湯同沙律,幾足料同有水準🦔🍵Earl Grey on the Cloud $40🍵(8/10)呢杯野飲係佢地special既一款,Earl Grey試上面鋪左一層奶泡,賣相好吸引。飲落奶泡令到成個口感好綿密
———————————

呢杯野飲係佢地special既一款,Earl Grey試上面鋪左一層奶泡,賣相好吸引。飲落奶泡令到成個口感好綿密,然後茶香先上黎,earl grey入面仲飲到莓果味,佢應該加左d果漿入茶身,成個感覺好豐富好有層次🌸整體香得黎又唔會太甜,好impressed☺️☺️

呢間餐廳位置就唔算近地鐵站,不過下次去開九龍灣/牛頭角一定會再食☺️👶🏻
———————
😋味道:7.5/10