2018-02-05
之前見有朋友係呢間另一分店食過已經一直心思思想試,不過對於住新界地區既我黎講又確實有點遠!不過而家開左入黎元朗,冇理由唔試下?! 當日我地一行三人,成兩三點先到,但由於星期日冇tea set,我地又唔算好餓,所以叫左個二人餐share 前菜嗌左個-札肉生菜包肉碎入面混合了札肉粒,豐富左個口感!味道都唔錯,不過有點兒辣,而家生菜好少,食晒生菜仲有好多肉碎淨主菜我地簡左有點fusion既-沙茶醬豬肋骨!非常有驚喜!味道幾特別,同平時食開的ribs味道唔同,連友人都讚不絕口。只係略厭有點咸同焗燶左少少之後仲有個-泰式大蝦炒粉絲味道不過不失,唔算太特別。之後又到我最愛既甜品環節!今次嗌左個有泰國特色既甜品-泰茶拉米蘇其實佢係普通既Tiramisu 上面配以泰式奶茶味既雪糕球!但係就好好食!!首先佢既雪糕好濃泰式奶茶味,而且好滑。而佢既Tiramisu 亦都做得唔錯,芝士好香同幼滑。兩者加埋一齊食就出奇地夾同好食 同友人一人一啖好快食曬!之後見佢甜品咁出色就再追加多個-三色椰子爽今次既椰子雪糕亦都唔錯!只係下面的啫喱就普普通通下次會再試下其他食物同甜品
前菜嗌左個-札肉生菜包
之後仲有個-泰式大蝦炒粉絲
味道不過不失,唔算太特別。