2024-02-15 48 瀏覽
難得今日平日不用上班,我們決定試吓這間新開的泰國菜,餐牌非常之吸引,因為是比較上新派的泰菜,更加俾佢門面嘅專業咖啡機吸引,一定要喺度叫返杯咖啡。2:30就開始下午茶,非常之抵食,又有得叫咖喱,金邊粉,炒飯,仲可以加$30配小食香茅雞翼,同埋加$18叫特飲。小食蝦餅剛剛炸起,非常之脆卜卜,入面彈牙,仲有原隻蝦添。香茅雞翼,外面乾身,入面多汁,非常惹味。椰子雪糕凍咖啡非常之香專業咖啡味道,配上泰式椰子雪糕,非常之有泰式感覺。這杯芒果特飲好味過楊枝甘露好多,有豐富的芒果果肉,仲有陣陣椰奶香,口感豐富。一定要試吓這個蟹肉黃咖喱拌烤餅,雖然餐牌上面有一隻辣椒,但是黃咖喱唔辣,適合我哋呢啲唔食得辣嘅人,咖喱好香椰奶味,仲有粒粒蟹肉同埋薯仔。叫埋呢個火車頭炒飯,食唔晒嘅黃咖喱仲可以愛嚟撈飯,本身火車頭炒飯都炒得非常之香,粒粒分明, 10分足料。碟頭非常之多,基本上兩個人要share。這個芒果冰一定要叫,基本上三至四個人分享都絕對冇問題,上面成支雪條是真芒果,非常之香軟。正方形的是芒果冰,非常之香。中間食到咁上下仲有芒果糯米飯,幾重口感。綿綿冰配埋椰奶,真的非常滿足。

小食蝦餅剛剛炸起,非常之脆卜卜,入面彈牙,仲有原隻蝦添。

香茅雞翼,外面乾身,入面多汁,非常惹味。