5月22日我寫了一篇食評,今日(5月29日)我又經過呢間店,又再幫襯一次,想睇吓佢有冇改善。買嘅時候我已經明示暗示嗰位具備中性外表嘅女收銀,買Panna Cotta嘅時候明明話冇哂貨,但之後冇耐又有貨出現嘅情況。當時佢解釋話師傅後來整咗Cotta,但佢事先唔知道,唔肯定嘅情況之下就唔敢為客人寫包單。我當時聽落去都覺得ok嘅,似乎冇乜野疑點。之不過,我朋友之後冇幾耐又走去呢間店,無意中聽到呢位女收銀同佢兩位同事嘅對話。佢話如果我(女收銀)唔攞出嚟,佢(即我本人)都冇辦法㗎!之後我朋友又見到佢地三位並排企係門口,一致向外望,可能想睇吓我係唔係匿埋咗係邊度,可能驚我見到(d貨出嚟)、驚我投訴。呢d咁嘅鬼鼠野,令我有理由懷疑,呢班收銀係刻意揀客而唔係根據客人先後賣貨嘅!對其他生客嚟講,唔駛講自然係唔公平囉!呢間野d甜品都幾好食嘅!但我都希望呢間店嘅老細可以睇到我呢篇文,解決佢呢個揀客問題。

外賣自取