2024-11-11
跟好友到上環Citywalk,在歌賦街看到一間新開的店,見佢係賣雪糕三文治甜品控既我地決定去探店打咭一下根據店員介紹,The Ice-cream & Cookie co係新加坡品牌,今次係佢地開既第一間概念店,特登揀香港上環開而雪糕三文治係佢地既招牌,我地當然要試下啦,首先揀左想要既曲奇口味,然後我地就再揀雪糕口味我選了朱古力花生醬跟黑芝麻麻薯曲奇,再搭配斑斕味雪糕!店員整好比我地之後,本來想直接開吃,但比我地發現原來佢地樓上仲有雅座。咁梗係坐低慢慢食啦,順便再望下個menu,佢地仲有唔同既甜品同飲品供應於是我地又另外叫了斑斕焦糖布甸同Sticky date pudding雪糕三文治真的很不錯,想不到這個組合很夾斑斕焦糖布甸也很好吃,上面的焦糖脆脆的,然後斑斕加椰糖的味道很贊,我大愛呢個組合而pudding配上特製糖漿,香香甜甜也很好吃最後我地兩個甜品控都食到捧住個肚走這間新開的甜品店真的值得去打咭,而佢個位置亦都好易搵到,就係某著名牛雜店對面如果去附近搵食不坊順道去打咭一下
根據店員介紹,The Ice-cream & Cookie co係新加坡品牌,今次係佢地開既第一間概念店,特登揀香港上環開[赞R][赞R]而雪糕三文治係佢地既招牌,我地當然要試下啦,首先揀左想要既曲奇口味,然後我地就再揀雪糕口味我選了朱古力花生醬跟黑芝麻麻薯曲奇,再搭配斑斕味雪糕!