2017-06-13
作為一個抹茶控,一早聽聞川善茶居既大名,既然Happy Friday,一於book枱食lunch試下!餐廳既空間不大,室內環境佈置得古色古香,仲有個茶櫃同屏風做裝飾,另有一番風味;另外仲有個露台比人可以外出抖氣。商討一輪,好多甜品都想試,最後兩個人點左:鹹點 x2,甜點 x21. Mushroom burger - 芝士同磨菇本身都好夾,可惜包唔熱,感覺普通2. Matcha waffle with smoked salmon - 有抹茶味既窩夫配煙三文魚同蛋沙律,不過不失3. Sizzling matcha brownie - 以鐵板形式送上抹茶brownie,自行倒入抹茶醬,雲尼拿雪糕瞬間同brownie融為一體 ,完全係視覺上既享受!4. Matcha lava cake - 抹茶心太軟都不錯!食完呢一餐,始終覺得甜點比鹹點出色,而抹茶控亦表示好滿足! 希望有機會可以試下呢度既 Afternoon Tea Set,應該都不錯喔~
食完呢一餐,始終覺得甜點比鹹點出色,而抹茶控亦表示好滿足!