2012-12-27
Cova 的蛋糕一向都好出名,所以約埋一大班朋友去食。呢度的晚餐都好吸引,係半自助! 頭盤和甜品都是以自助形式。而且餐廳環境氣氛好好,暗暗的燈光,座位不是太多, 所以不會覺得很逼, 地方也很乾淨,服務員也很有禮貌。抵讚!頭盆:沙律菜,煙三文魚, 沙律蝦,火腿, 意大利雲吞( 個白色醬 應該係忌廉好 creamy 味道剛剛好 又唔太濃 ) 鮮果沙律 ( 鮮果新鮮爽甜 )。主菜 : 黑松露蘑菇飯 ( 好香蘑菇味,個飯硬硬地好有口感 )然後係 “ 牛扒 、鳕魚、 扇貝 “ 三選一最好食是鱈魚,肉質嫩滑,仲有些蔬菜伴碟,感覺清新不油膩!牛扒 雖然味道香濃,但煮得太熟,比較 “ 鞋 ”!扇貝,嫩滑,但份量不多,有意粉伴碟!最後 自助餐枱會轉放 甜品。枱上放滿了 各式各樣的甜品& Cake & 鮮果,啫喱糖 , 十分之吸引。 Mango mixed fruits cream dome, 新鮮的芒果混合水果鮮奶油膏狀奶油的蛋糕。很creamy 滑流流。值得再食。其餘的 Tiramisu,Blueberry Cheese,Chocolate Mousse。做得也很出色,個 Ch
鮮果沙律 ( 鮮果新鮮爽甜 )。
然後係 “ 牛扒 、鳕魚、 扇貝 “ 三選一
最好食是鱈魚,肉質嫩滑,仲有些蔬菜伴碟,感覺清新不油膩!
牛扒 雖然味道香濃,但煮得太熟,比較 “ 鞋 ”!
扇貝,嫩滑,但份量不多,有意粉伴碟!
最後 自助餐枱會轉放 甜品。
很creamy 滑流流。值得再食。
其餘的 Tiramisu,Blueberry Cheese,Chocolate Mousse。做得也很出色,個 Chocolate cake 鍾意食朱古力的人就最適合,
朱古力味夠濃郁,入口香滑!