2011-06-03 32 瀏覽
朋友一向知道我鐘意食甜品,就提議黎哩間小店,佢地話拍得住出面d五星級酒店wo.去到門口,再行入間餐廳裡面,黑漆漆,無乜裝修過,感覺好似前身係貨倉黎.餐廳唔係太多人.坐低咗之後,有個肥老闆幫我地落order.我地問佢邊d好味,佢就指住餐牌話:「哩個今日返貨,哥個今日新鮮係街市買...」一大輪介紹之後,侍應埋去隔離檯放底咗個梳乎哩,我就問個肥老闆:「呢個好唔好味」佢就話:「裡面係空心,呢個梳乎哩好受d客歡迎」唔..收倒哂.我地有咗決定,叫咗以下哩啲東西:

d青口好鮮好嫩啊!都算幾大隻.個忌廉汁好正,但話明白酒煮青口,就反而無乜野白酒味.
個帶子岩岩熟,好嫩滑.但可惜個天使麵唔夠汁撈勻,乾爭爭
哩個煎龍利柳,塊魚煎得好香脆,亦都無骨,個忌廉唔杰,幾好味道
個撻裡面有d花奶味,但就真係一d芝士味都食唔出.返而我最鐘意佢伴碟裝住雲尼拿雪糕個塊脆拖肥味嘅焦糖
佢個朱古力餅勁好味,d朱古力味好濃郁,最重要唔會好膩.佢伴碟個塊脆拖肥味焦糖令我好回味
個拿破倫餅好鬆脆,吉士都有d蛋香.但最正嘅返而係個雲呢拿汁
2011-06-03