2018-01-12 123 瀏覽
今日中午終於如願以償嚟試下傳說中嘅“大籮柚”。4個人食,叫咗3個set,我自己單點。唔點評所有菜式,精選影得靚嘅嚟講。三文魚卷喺門口見倒覺得賣相好吸引所以拋棄咗中午嘅set另外點嘅前菜。當然人地個菜名唔係咁求其嘅係我懶啫。個人嚟講覺得同想象有啲落差,唔至於有wow嘅感覺但都唔會太差。味道偏清淡。如果可以加少少citrus嘅element入去可能更好。慢煮三文魚值得一試嘅一個菜,唔係我點,係同事點嘅set裡面揀嘅main course.慢煮果然係有唔同,魚肉軟滑,汁醬搭配啱啱好。熱情果甜品具體個名唔記得。不過係熱情果味嘅。無論外表同味道都好出色,用佢嚟做結尾好適合。整體嚟講,因為我地四個人都叫咗唔同嘅嘢,所以其實係試咗幾款菜式同甜品,大家一致認為甜品比菜品出色得多。同埋呢種餐廳老實講係包貴唔包飽,好似我地咁樣gathering或者試下新鮮其實都ok嘅。

三文魚卷

慢煮三文魚