2024-01-09 38 瀏覽
餐廳位於旺角奶路臣街, 我係甜品愛好者, 今晚行完波鞋街就一定要嚟食下甜品, 主菜和飲品都有很多選擇。裝修清雅, 環境寬敞舒適。香煎比目魚伴蜜糖芥末薯仔魚皮煎得好香脆, 魚肉鮮甜幼滑, 伴碟沙律菜好新鮮, 薯仔腍滑又有質感, 蜜糖芥末甜香滑溜, 味道調教得好。滑蛋原條鰻魚蓋意式紅飯原條鰻魚肉質紮實得嚟又爽滑, 大塊滑蛋下面是鮮甜嘅茄汁飯, 酸酸甜甜好醒胃。特濃5.0牛乳芭菲-宇治抹茶賣相好精緻, 翠綠色綠茶粉鋪滿雪白牛乳雪糕, 雪糕牛乳香甜幼滑, 加上抹茶茶香, , 雪糕內層餡料還有蕨餅和愛玉, 煙韌有嚼口, 還有香脆嘅卜卜米和甜滑紅豆蓉, 吃起來很有層次感。肉桂蘋果拿破崙色彩繽紛賣相好搶眼, 香脆嘅拿破崙酥皮, 包著香甜嘅肉桂蘋果蓉, 還有甜脆嘅杏仁片, 口感好豐富。Baby Blue Milkshake 粉藍色奶昔上面是白色忌廉, 賣相如藍天白雲般, 雲呢拿味道香甜順滑。牛油果奶昔 淡綠色帶著淡淡牛油果香味, 口感好清爽。
餐廳位於旺角奶路臣街,

香煎比目魚伴蜜糖芥末薯仔

滑蛋原條鰻魚蓋意式紅飯

特濃5.0牛乳芭菲-宇治抹茶

肉桂蘋果拿破崙

Baby Blue Milkshake
牛油果奶昔
淡綠色帶著淡淡牛油果香味, 口感好清爽。