2022-04-29
𓍯 Opera Cake (4.2/5)絶對係比頂層既顏色吸引先買😹係好夢幻既藍色(我覺得),仲有一啲銀色珠珠!呢種蛋糕係外面好似好少機會食到,而自己整難度都頗高,好彩呢到有賣,可以滿足下我😝講翻個蛋糕🍰我覺得除咗甜左少少之外,真係完成!佢有好多層,底層係棒子脆脆,食落好有口感!!仲有咖啡味🤤 棒子同咖啡味都無互搶到~┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𓍯 Carrot Cream Cheese Cake (3.5/5)復活節限定甜品ꪔ̤̥ ꪔ̤̮ ꪔ̤̥本身我係想食1963 Cheese Cake,點知果陣咁岩無曬🥹佢真係超級好食!!最後唯有買呢件試下~底層有啲甘荀同甘荀香味都幾出!由於頂層係忌廉芝士,所以比一般芝士蛋糕軟身,仲有啲脆果仁同綠色既草做裝飾,絕對會諗起兔仔🤩不過我就麻麻地呢種口感,所以覺得怪怪的,但勝在食曬都唔覺得甜!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𓍯 Scone (5/5)呢個鬆餅真係無得彈,放到第二日食都係咁好食!(ノ*>∀<)ノ一打開焗爐已經聞到好香既牛油味!食落唔會乾,夠鬆化!食曬成個我覺得好幸福♡配翻文華玫瑰果醬 ,呢個醬又係無得彈,好香既玫瑰味,又唔係假
𓍯 Opera Cake (4.2/5)
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
最後唯有買呢件試下~
底層有啲甘荀同甘荀香味都幾出!
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𓍯 Scone (5/5)
配翻文華玫瑰果醬 ,呢個醬又係無得彈,好香既玫瑰味,又唔係假甜味,真係好正。食過一啲cheap cheap 醬,就會覺得呢個真係真材實料,起碼唔係假玫瑰味!
𓍯 ig @cheri_foodiary ꔛ♡