2023-05-17 77 瀏覽
日喺西營盤食完嘢之後,同男朋友去咗食甜品,揀咗一間近香港大學、水街嘅甜品舖,佢有上下兩層, 2樓有好多座位,坐得好舒服~黃店!我哋每人叫咗一碗,佢就食咗呢度嘅招牌甜品,我就揀咗啲滋潤補品😂(凍呀嘛)結果係大力推介招牌果碗,超好食😂 我食埋佢果碗~🎉 芋香仙草芋圓外貌勁吸引,芋泥同成碗都好夾,勁Creamy,原來係唔同嘅口感!唔會太甜,亦都好多配料,所以每一啖都好好味~ 難怪係招牌!入面有仙草、薏米、芋圓、珍珠~芋圓又有蕃薯、紫薯、芋頭,好多款一粒粒排晒喺度!❤️‍🔥 桂圓紅棗清心丸芋圓加湯丸份量好足,桂圓紅棗感覺好舒服滋陰😂清心丸同芋圓都煮得剛剛好,煙煙韌韌!芋圓好出色,每隻色都食到佢分別嘅味道,我就最中意芋頭味!總括嚟講,非常溫馨嘅小店,好食~推介!

🎉 芋香仙草芋圓

❤️‍🔥 桂圓紅棗清心丸芋圓加湯丸

總括嚟講,非常溫馨嘅小店,好食~推介!