2021-07-02 224 瀏覽
今天下午來到尖沙咀厚福街和女兒一起吃下午茶慶祝生日,見到2DP裝修非常別緻、優雅,很適合閨蜜、情侶相聚談天。主菜及甜品都非常吸引,我們先來叫一客忌廉素雞肉闊條麵。素雞有咬口,味道濃郁有肉味,忌廉汁creamy濃郁,每一條闊條麵都沾上了忌廉汁,配菜有蘆筍,爽脆清甜。午餐加$28可叫一款小食,我們叫了炸蕃薯條,即叫即炸,脆卜卜,番薯非常甜,可以當甜品小吃,邊食邊吹水;另外跟餐叫特色飲品只需半價,叫了一個芒果雪山。芒果汁好足料,好香甜。蜜瓜牛乳刨冰,賣相好靚好震撼,蜜瓜清甜爽口,牛乳刨冰入口即溶,甜到剛剛好。豆乳碟豆花,紫色嘅豆漿感覺優雅,有滿滿的芋圓、寒天、珍珠,全部都非常煙煙配上香滑嘅豆腐花,增加了口感嘅層次。呢度太舒服,食完都唔捨得走。
主菜及甜品都非常吸引

豆乳碟豆花

呢度太舒服,食完都唔捨得走。
芒果雪山
炸蕃薯條