2017-03-26
游水班帶住三隻馬騮去逛花卉展覽後,佢哋個個都好肚餓,在維園附近搵咗呢間餐廳,唔係最近便,不過食評口碑好似唔錯!去到門口放咗幾個彩色圖片大餐牌,店內地方唔大,落地玻璃窗,加日式木桌椅,乾淨光猛,餐牌以甜品為主,店員解釋午餐熱食只有一款焗飯,雖然有啲失望,都係食咗至講,焗飯要等一點時間,耐心等候!芝士焗宮崎豬扒飯($88)賣相幾靚,份量唔大,豬扒碎上,鬆軟有肉汁,有多切角蕃茄,好熱好多汁,酸酸地開胃,白飯索晒啲汁,微濕好濃味好食!中央夾雜啲溶咗嘅芝士絲!好味到即刻encore多一客青蘋果梳打(跟飯加$15)支裝有汽蘋果汁,味道微甜,清爽唔假!玫瑰花茶(跟飯加$10)粉藍色瓦杯好靚,茶包透出粉紅色花瓣,好靚,茶味唔假(太多似飲緊沐浴露)好清爽嘅茶味!蛋黃楊枝甘露($68)肥髀食,賣相特別,中央一個蛋黃波波,淋上另上嘅芒花醬,將玻璃杯嘅材料撈勻,變成正常嘅楊枝甘露,好多柚子肉,味道清甜唔澀,芒果味唔濃,味道甜甜酸酸開胃,跟盤上嘅連皮芒果太酸(盲佬食咗都開眼)賣相特色!經典心太軟($68)姨甥食迷你雪榚漢堡($68)我同媽咪分享,三個迷你漢堡,雪榚味道無得揀(呍呢嗱、朱古力、雜莓)得食咗雜莓,漢
拌碟嘅炸南瓜條好味,外脆內煙韌,點嘅醬以為係茄汁?錯了!紅莓醬是也!酸甜減低了油膩感!好好味!
落單嘅後生女店員嫩手,另一個熟手邊做邊教,兩個態度唔錯,有笑容!熟手嘅會比好多意見,好似跟飯可以優惠價加飲品嘅會提醒!我哋怕食唔晒,豬扒飯叫咗一個再encore,再叫甜品!坐咗好耐都無黑面!
服務同食物都令人感到滿意