2015-01-28 1822 瀏覽
難得星期日同老公拍拖,最好四圍搵下食。我哋搵食大前題係:一、有素食滿足我二、有肉食滿足我老公於是搵到呢間有Green Menu的Gaba Concept。環境:星期日晚都幾靜,大約得十個客,裝修幾簡約,環境同座位都寬敞舒服。服務:一入去就覺得好惘然,因為無人主動招呼,要我哋自己走去收銀機前搵員工:「唔該,訂咗兩位」。晚餐全程都感覺無人服務,次次都要揮哂手大叫唔該先有人行來。如果地方太大或太繁忙當然無所謂,但當日咁悠閒一眼望哂全埸,職員都好似遊魂咁就真係有點失望。食物:南瓜菠菜千層麵南瓜味不夠濃,麵好韌,一切落去已經變成一pieh野,但整體唔算難食,如果肚餓都會覺得幾好味添。甜品Beanpoleon賣相非常吸引,用腐皮來做西式甜品都係第一次試。單食腐皮當然無咩好食,但拌埋入面的custard外脆內軟就好好味。上面係菠蘿乾,外型配搭一流,但口感太韌,我都老公都食到上顎損咗。呢款甜品總算令全晚值回一點票價,不過要等成半粒鐘先有得食,都真係等到燥燥地架﹗總結:餐牌選擇唔多,我老公仲問我:「點解全部係小食,無main dish嘅﹖」確實係得幾款pasta,而且餐牌無分類,有啲難睇。去食甜品係ok
難得星期日同老公拍拖,最好四圍搵下食。

我哋搵食大前題係:
一、有素食滿足我
二、有肉食滿足我老公

環境:

甜品Beanpoleon
Beanpoleon
賣相非常吸引

總結:
餐牌選擇唔多,我老公仲問我:「點解全部係小食,無main dish嘅﹖」確實係得幾款pasta,而且餐牌無分類,有啲難睇。去食甜品係ok的,因為見到其他甜品都好吸引,下次都會去試下其他款。服務真的有好大進步空間,希望下次去有改進啦﹗

2015-01-25
Beanpoleon