2006-04-02 8 瀏覽
全港咁多shopping center,始終最愛海港城。行街行得累,點都要抖下、坐下,今次就去左Bistro Le Fauchon~ 適逢tea time,價錢特平,選擇亦多,由high tea以至港式西多都有。我叫左Haiwaiian Pizza,同行男友點左日式醬汁燒雞翼;由於甜品瘾起,我再追加一個雪糕焗蘋果批。Haiwaiian Pizza餡料同醬汁都唔差,可惜批底做得乾爭爭,脆得來冇口感扣分~ 日式醬汁燒雞翼反而幾有水準喎,當然與熱辣辣(即叫即整?)不無關係~ 甜品上得太快,因此到食時雪糕已經半融,但反而令批之酥皮變得香軟滑溜,而雪糕o既甜同蘋果餡o既酸配合得o岩o岩好,令人食落滋味無限,正! 環境好好,成餐食得好舒服;當中有個waiter誠懇有禮,亦值得一讚~ 抖足精神,又可以再去shop過~