2011-07-01 17 瀏覽
Tony 的 yoghurt 好多人講過, 我就試埋講下堂食 dessert 啦.我試咗 Dear Meringue, 單點 $88, 有一個蛋白球, 裡面及蛋白球面舖滿忌亷. 配埋個 passion fruit sauce 就啱啱好, 但吃了一半開始很膩, 因為 cream 是全脂的! 仲有一小份 Floating Island, vanilla sauce 很香但不太甜.朋友試咗 Warm Pudding Duet, 有一個細細的心太軟, 一個 bread pudding, 加一球自家制 vanilla ice-cream. 味道很好, 不太甜, 吃得出店方用料很靚 (朱古力很濃味, 雲呢拿很香, 有不少 vanilla seeds), 吃完不會太膩, 只希望份量可以大一點!朋友叫咗 set, 所以有一杯 Mariage Frere 的茶. 香港人應該不太熟悉這個品牌吧? 以我所知只得Inter continental 有 serve MF 的 tea, 另外就係 agnes b cafe 有小量選擇. 朋友叫大吉嶺, 點知比錯了薄荷茶.
Dear Meringue
Warm Pudding Duet

2011-06-17
$100 (宵夜)
Dear Meringue
Warm Pudding Duet