2015-10-07 167 瀏覽
同朋友食左晚飯,行行下見到有甜品店,大家都可以食下一入去見到牆身好多款甜品介紹,就知無入錯黎。我見到個menu,第一眼見到個好特别嘅盆栽,原來係tiramisu,我都幾鐘情tiramisu,已經好想叫黎食下,再睇menu,見到有心太軟,又想食,選擇左好耐,朋友見我未選好,問我不如兩個都食,我把心一横就叫左兩個甜品我朋友都選左兩個,法式燉蛋同拿破崙。個tiramisu同個menu嘅相真係一模一樣嫁,好得意牙。仲要有棵菜仔向中間,卡嘩依嫁呢。個面樣似泥嘅野,原來係cookies , 中間就係一層層嘅tiramisu,因為太特别嘅原固,我唔記得影相依個甜品好食,又唔會太甜,三兩啖我已經食哂成個。等我第二個甜品上嘅同時,我朋友個燉蛋已經上枱,我當然都會試下,食落都幾唔錯。面頭脆卜卜,蛋味道適中唔會太甜,蛋味香滑。我個心太軟上枱啦,朱古力嘅心太軟同雪糕嘅顏色一黑一白好靚。立刻食下個心太軟先,食落都幾鬆軟,個心d朱古力濃味,食落幾香口,有熱力,暖淋淋好暖胃好滿足,食多兩啖都已經有種飽肚感食左個心太軟,唔知係唔係因為個心太軟熱,個雪糕未食就已經開始有小小溶左,雪糕味道食落就正正常常無咩特别。食到飽飽
同朋友食左晚飯,行行下見到有甜品店,大家都可以食下

一入去見到牆身好多款甜品介紹,就知無入錯黎。

我朋友都選左兩個,法式燉蛋同拿破崙。

依個甜品好食,又唔會太甜,三兩啖我已經食哂成個。

食到飽飽都係每人六七十,都幾抵食。
2015-10-06
$70 (宵夜)
  • tiramisu