2017-10-19
Doux夜晚環境比較黑,由於係樓上關係,覺得都幾有情調,今次我就同朋友慶祝生日,鋪面枱同枱之間多空位,人唔算好多,坐得幾舒服,岩哂吹水haha-西西里開邊牛油龍蝦龍粉🦐🍝係相機食先既賣相啊😍原隻小龍蝦上,意粉用茄汁煮,酸酸辣辣的開胃,整體味道幾好食,正正常常,但依個價錢略嫌貴左d,因為都唔算好大份。-北海道輕煎帶子泡菜蜆肉意大利飯🥘依個意大利飯反而有驚喜😍🤤配搭特別,原來泡菜配意大利飯都幾夾架,不過真係有d辣,仲愈食愈辣😂😂但好滋味!意大利飯中間仲有唔少蜆肉,帶子都爽口。-雙層焦糖厚班戟配鐵觀音雪糕依個班戟唔係sell空氣感既,食落似食緊鬆軟既蛋糕咁。鐵觀音雪糕小小茶味,奶味濃啲,不過都幾特別,班戟連雪糕一齊食無過甜不得止,仲幾夾!我覺得幾好食架。最鐘意係班戟上面既焦糖脆脆!-最後係朋友既生日甜品,好多都好靚,完全係選擇困難症。最後簡左Ruby Peach,好精緻啊伴碟!😍😍桃味幾濃,裡面既慕絲都好好食,唔會太甜。
西西里開邊牛油龍蝦龍粉🦐🍝
北海道輕煎帶子泡菜蜆肉意大利飯🥘