朋友仔一直都好想試位於佐敦地鐵站附近的Let'a Jam,知道佢黎緊個月生日,決定同佢食返餐勁的!先睇睇Menu,餐廳有晚餐套餐供應,餐錢由$199-239,每個套餐已經包左一份小沙律、餐湯、主食及甜品一份。飲品方面,由於呢幾日非常寒冷,我倆都叫左杯熱辣辣的果醬熱飲。前面們杯係桂花雪梨茶,感覺好滋潤,清甜的雪梨茶配埋桂花的香氣真係好正!後面個杯係玫瑰蘋果茶,玫瑰的味道都好出,配合埋清清的蘋果味又幾Match喎。之後黎左餐沙律——田園沙律配熱情果油醋汁,個汁真係非一般的正!熱情果的酸甜配埋油醋的酸味非常之夾,而且食成碗沙律都會充滿油醋汁的味。餐湯方面,我們叫左一碗蘑菇湯。蘑菇湯睇得出又食得出用左好多蘑菇整成,加上落左D忌廉令佢更香更滑。我們叫左一份玫瑰蘋果醬單骨雞翼,感覺好似食緊燒蜜糖雞翼般,表面香脆仲有甜甜的薄果醬搽左係上面,原來果醬同雞翼可以咁夾!朋友仔好欣賞慢煮黑毛豬排配肉桂蘋果汁呢個主菜。黑毛豬排除左好非常厚身外,口感仲非常嫩口。加埋甜甜的肉桂蘋果汁,真係非常好食。另外伴碟的焗薯都非常有心思,表皮焗到香口,薯入面又夠淋又唔乾。另外,我就比較欣賞慢煮法式羊架配芒果芥苿汁!朋友見到都

果醬熱飲

田園沙律配熱情果油醋汁

蘑菇湯

玫瑰蘋果醬單骨雞翼

朋友仔好欣賞慢煮黑毛豬排配肉桂蘋果汁呢個主菜。

慢煮黑毛豬排配肉桂蘋果汁

另外,我就比較欣賞慢煮法式羊架配芒果芥苿汁!
慢煮法式羊架配芒果芥苿汁

朋友見到都不禁驚嘆呢塊羊架好厚肉。

香口的羊架配以特別又非常正的芒果芥苿醬,味道同口感都係好的。另外,伴碟的小蘆筍完全無「渣」,可想言知有幾嫩。

呢份果醬奶凍係跟餐的甜品,奶凍夠晒香又夠晒滑。加埋士多啤梨果醬就令到奶凍的味道增加層次。
果醬奶凍

最後,我們頂住飽肚皮都要試下餐廳好受歡迎的果醬九宮格多士!食完整餐飯,由沙律到主菜甚至飲品我倆都好欣賞餐廳的自家果醬。由於試唔曬咁多果醬,所以呢份多士可以令我們每款果醬都可以輕嘗。入面9格都好好食,最有驚喜係木瓜雪耳味,覺得最好食的係玫瑰蘋果味。
果醬九宮格多士
果醬熱飲