2021-10-09
今次跟朋友一齊黎試既呢個high tea比較特別任選十件鹹甜點係由自己話事 唔鐘意食甜野既朋友 揀哂十件鹹點都無問題揀哂十件三文治都仲得呀(´-ᴗ-⸝⸝ก)餐廳位處於酒店大堂盡頭 落地玻璃下充足天然光整個大環境較為商務感重 同傾計舒適既地方鑒於我哋冇啲咩特別唔食同第一次黎食 所以十款都試晒✔︎︎︎︎ = 9️⃣🆙👅個人較為喜歡同印象深既食物鹹點➎款包括慢煮竹炭三文魚卷 ✔︎︎︎︎✔︎︎︎︎西班牙黑毛豬風乾火腿、半熟蕃茄、牛油麵包每日精選三文治煙燻鴨胸、焦糖蘋果、黑松露菌✔︎︎︎︎英底鬆餅配手工果醬、忌廉︎︎︎︎≣ ≣ ≣ ≣✿≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣ ≣甜點➎款則有覆盆子紅絲絨蛋糕杏脯栗子Mousse✔︎︎︎︎黑森林卷紅莓合桃卷✔︎︎︎︎✔︎︎︎︎ 藍莓芝士餅✔︎︎︎︎每份下午茶均包括鮑魚雞肉撻一件✔︎︎︎︎其中呢兩款我特別鐘意✌︎︎︎⚆⚆︎︎︎︎✌︎︎︎⚑⚐゛慢煮竹炭三文魚卷呢款三文魚味超香 食後魚既回香魚油味濃⚑⚐゛紅莓合桃卷呢個真心有驚喜 本身唔食合桃既朋友都食 合核搽左糖醬黎焗 同紅莓既微酸夾埋一口食真係相當好食呢款很推!!!⚑⚐゛即炸薯條呢款即炸薯條係用酥炸既形式 好食到不得了唯一係味道濃左啲不過 點解女人去到邊都要食薯條
任選十件鹹甜點係由自己話事
唔鐘意食甜野既朋友 揀哂十件鹹點都無問題
揀哂十件三文治都仲得呀(´-ᴗ-⸝⸝ก)
餐廳位處於酒店大堂盡頭 落地玻璃下充足天然光
整個大環境較為商務感重 同傾計舒適既地方
鑒於我哋冇啲咩特別唔食同第一次黎食 所以十款都試晒
✔︎︎︎︎ = 9️⃣🆙👅個人較為喜歡同印象深既食物
鹹點➎款包括
慢煮竹炭三文魚卷 ✔︎︎︎︎✔︎︎︎︎
西班牙黑毛豬風乾火腿、半熟蕃茄、牛油麵包
每日精選三文治
煙燻鴨胸、焦糖蘋果、黑松露菌✔︎︎︎︎
英底鬆餅配手工果醬、忌廉︎︎︎︎
甜點➎款則有
呢款很推!!!
⚑⚐゛即炸薯條
呢款即炸薯條係用酥炸既形式 好食到不得了
唯一係味道濃左啲
不過 點解女人去到邊都要食薯條既( ˙³˙ )?
✰ 包咖啡、茶或香草茶
✰ 星期一至五兩位用$568 ;
星期六、日公眾假期兩位用$648