2022-12-25
又到一年一度嘅聖誕節,天氣凍又唔想出街,打開外賣平台,就見到元氣壽司。見咁耐無食,一於叫外賣食喇。我叫佐一個特選壽司盛A $149 同埋 竹輪卷湯烏冬 $33 (1)特選壽司盛A入面有一11件壽司,分別係 兩件 帶子壽司,兩件灸燒三文魚壽司,一件蔓魚壽司,一件甜蝦壽司,一件甜蛋,一件燒牛肉壽司,兩件赤貝壽司,一件 巨蟹腳壽司。蟹腳超大件,一咬落去感覺到蟹柳既肉汁爆出黎,超juicy! 牛肉係明顯用鐵板燒過,有用心製作,唔係求求奇奇整件牛肉出黎。甜蝦除佐本身既鮮甜味,食落去仲有陣陣既牛油香味,yummy。帶子鮮味十足!蔓魚配上秘製既醬汁,味道一流!甜蛋壽司味道正常,冇咩特別。(2)竹輪卷湯烏冬一打開就聞到陣陣既昆布湯味,烏冬非常有咬感,鐘意食有口感烏冬一定要鐘意食! 唯一缺點係湯有啲啲咸同埋唔係幾夠熱,要用微波爐叮熱,因為烏冬要熱辣辣食先好食整體黎講,元氣壽司性價比都幾高,值得一去。
(1)特選壽司盛A
(2)竹輪卷湯烏冬
整體黎講,元氣壽司性價比都幾高,值得一去。