2017-03-22 235 瀏覽
同家中最細嘅小妹妹慶祝生日,當然一點也不會吝嗇啦!除咗叫咗唔同嘅外賣食物之外,蛋糕就一定唔少得啦!家人於早幾天已預訂咗東海堂嘅"戀·白莓",係貴嘢,又係個好靚既蛋糕 (我個人認為貴,因為唔係好大個,上次買Miffy款式大好多),既然貴嘢我梗係要試真D啦!蛋糕確實係好靚,白色併粉紅色係迷倒少女既顏色系,佢仲有用咗近期興起嘅"日本白色士多啤梨"做裝飾,令蛋糕更加特色!整體味道方面,唔會太甜;"日本白色士多啤梨"好新鮮,都幾好味:仲有粉紅色既蛋糕好靚,圍邊既蛋糕切成一粒粒好得意;內餡一層係士多啤梨啫喱、一層係有小小士多啤梨肉嘅jam,味道配親得好好;整個蛋糕cream唔算多入口好soft;蛋糕上cream面仲加咗一點點銀色嘅珠珠 (係糖味), 及一片片嘅白色朱古力,感覺高貴咗好多。我一向都鐘意食東海堂嘅蛋糕,今次Lee款一樣好like,又靚又好味!

2017-03-21
外賣自取
$408 (其他)
  • 戀·白莓