2017-05-02
呢排肥左好多,但其實我十幾年都KEEP住一百零幾磅(好難得架喇),只不過一肥就肥喺塊面同肚腩,手腳係纖幼,但塊面同肚腩爭幾磅肉就超級明顯。口裏一直話要減肥,食少啲,亦都多做左啲修腰瑜珈(面肥左就冇得救架喇)。去完朋友屋企探B,佢話發現佢樓下有間野食All Day Breakfast好正喎,話帶我去食,原來係甜入心。我上年成日都去深水埗間甜入心食韓式伯爵茶飄雪冰架啦,一大個水壺上,好吸引,味道又清新唔太甜,可以睇返我上年八月嘅食評- 「一壺飄雪冰」!沙田呢間裝潢好童話FEEL,未食已經甜左一浸~我哋7點已經到左,當時仲未FULL,趁機會影張靚相放FB吸吓LIKE先~冇諗過甜品舖竟然會有全日早餐$68。仲要咁高水準,未食已經覺得好正。炒滑蛋,兩個字:「嫩滑」!仲有黑松露炒香菇~多士焗到金黃色,咬落去非常鬆化!將炒滑蛋放上多士食,好正煙肉都幾厚,但都幾咸:蜜瓜很鮮甜而且清涼入心,用新鮮芒果汁做點綴:小蕃茄很Juicy開胃,一流! 腸都好食,可惜只有一條,兩條就更完美。新鮮芒果醬汁淋喺沙律菜上,香甜而不膩,依然清爽!茄汁豆是凍的,但我喜歡食熱嘅,全份早餐就係爭呢個。最窩心的是焦糖布甸,香滑無比
沙田呢間裝潢好童話FEEL,未食已經甜左一浸~我哋7點已經到左,當時仲未FULL,趁機會影張靚相放FB吸吓LIKE先~ 冇諗過 甜品舖竟然會有全日早餐$68。 仲要咁高水準,未食已經覺得好正。
今次朋友就食咗鹹牛肉班尼迪蛋$68 ,呢一款喺早餐或Brunch經常會食到嘅班尼迪蛋。
榴槤飄香椰皇子 $56 (凍),原隻椰皇上