2019-04-27
間中路過登打士廣場,有留意到這商業中心卧虎藏龍,好多有特色的Cafe,今晚難得早收工,就跟朋友來發掘下。上到來二十樓的Rimi Cafe,一眼望入去幾順眼,好,就吃這間!二十樓的風光,好開揚😌叫了個二人餐,幾抵,有一款小食及二個主菜,又連餐湯、蒜蓉包及餐飲。餐湯:薯仔忌廉湯滑而不膩,皆因湯內加了少許煙肉碎,這是令人開心的味道😋!今餐的開場不錯👍🏻餐飲:我跟朋友都不愛甜飲,叫了泡沫紅茶及薄荷紅茶走甜,與餐湯同步送到,都幾香茶味。炒椰菜苗:椰菜苗自己煮的話好易有澀味,這個完全沒有澀!炒得幾嫩,顏色好翠綠,味道&賣相都過關!鮮蝦蒜辣闊條麵:表面上平靜和諧的意粉,放入口中,忽然變得熱情奔放起來!因為有·辣·度!幾惹味,朋友不太吃辣也覺得ok,我這個辣妹當然like啦!香草烤春雞配薯菜:賣相幾吸引,第一時間搣隻雞脾落嚟試下先,哦?好甜啊🥰!係蜜汁呀!加埋香草,味道有驚喜!食到好滋味😋😋這間樓上cafe食物水準不俗,閒時再來hea下😌
二十樓的風光,好開揚😌
餐湯:薯仔忌廉湯
這間樓上cafe食物水準不俗,閒時再來hea下😌