2018-03-05 145 瀏覽
將軍澳中心裝修左咁耐都未試過黎食野,今晚行開Popcorn就過嚟睇吓。原來Cherry Tokyo Cafe係屬於Lubuds group旗下的餐廳。迷你焗田螺個表面焗到有少少焦👍🏻未試第一口已經聞到陣陣田螺香氣,食落口仲有微微帶有咖喱味的薯蓉,令我胃口大開!碗碟都好精緻,每隻花紋都不一樣,好有手作瓷器的feel~Order咗一個舞茸野菌濃湯,味道濃郁,野菌味道清新,在冬天飲一個熱辣辣的湯又幾令人滿足。野菌味道濃郁,夠creamy,加上些少香草,令到濃湯更香。我們兩個人分享剛剛好,不會太膩。野菌黑松露忌廉意粉,真係落足料,有好多野菌,食落去第一個感覺就係滿口的黑松露香味。野菌爽脆,不會太腍,仍然保持口感。意粉炒得很香,味道完全滲入意粉之中,真係好吸引你再食第二啖~北海道帆立貝車海老意大利飯,聽個名就知犀利🤣燒蝦好大隻,好香口,仲有兩粒大size的帆立貝,d飯咬落好有嚼勁。意大利飯金黃色的,沾滿了醬汁,啖啖海鮮鮮味,忌廉味濃郁,香滑。我們也加配了一個Pudding ,很香滑。而且上面的木糠讓pudding更有口感,吃過後非常滿足。飲品方面叫左一杯櫻桃朱古力咖啡,是mocha加上櫻桃果醬,
將軍澳中心裝修左咁耐都未試過黎食野,
今晚行開Popcorn就過嚟睇吓。

碗碟都好精緻,每隻花紋都不一樣,好有手作瓷器的feel~

飲品方面叫左一杯櫻桃朱古力咖啡,是mocha加上櫻桃果醬,很creamy的感覺。加上櫻桃果醬,讓咖啡增加甜味和清新。