2024-01-28 535 瀏覽
今次去該餐廳,一入門就朝住金茶王港式凍奶茶去。啦啦,第一口下肚,順滑過流水,苦澀中帶甜,咁嘅味道真係好有層次感哦!不過,講真,對於我呢啲愛甜但又驚膩嘅人嚟講,可能真係甜過咗頭,夾帶點點小遺憾。跟住嗌咗個芝士阿里山初露,個茶香攻佔咗味覺,但我好奇嗒,個芝士喺邊呢?這杯茶飲得我有啲手足無措,不過飲品本身清新唔錯。菠蘿包靚仔得嚟,咬落去個心覺得又好食又得意,cream同鬆軟嘅菠蘿包一拍即合,真係少女心爆棚!芒果魔法棒同甘甜嘅霸氣芝士芒果,簡直係浪漫果味party呀!芒果不過不失,與芝士融合得恰到好處,滋味又唔會太出位。總結,今次試食嘅體驗,有驚喜也有小小嘅失望。但香港山頂仲有咁一間可以品嘗到茶香與輕食嘅地方,都算係一件幸事吖!要係哩度享受下悠閒食茶時間,記得帶埋你嘅相機,食物同飲品除咗好味,拍出嚟都好靚㗎!😌🍍📸