2022-10-07 438 瀏覽
國慶日忙裡偷閒同亞媽食個Tea先,哩間成日經過都以為係食cake,#竟然有飯食。亞媽勁餓叫左個日式飯,我既target就係食佢既pancake😍😋鮮果蜜糖希臘乳酪班戟 $148哩個睇相已經好想食,可能本身好鍾意食pancake。亞媽問我做乜嗌pancake 😅同M記咪一樣。好食既pancake係有好大分別,唔會淋晒或者太硬太多粉。哩度個pancake 有好多塊,一個人絕對係食唔晒,但係超好味,我食左九成。最重要佢配既乳酪同蜜糖係絕配,完全唔甜但又好好味,配上新鮮生果一齊食,好fresh😍唔會好甜。值得再黎。😋煎挪威三文魚伴煙三文魚唐心蛋丼 $158媽媽係一位超嘴刁既寶寶,佢都讚哩個飯好味。三文魚份量真係超多,新鮮啖啖肉,煎得岩岩好,佢仲大讚隻飯好味,當然係日本米啦,整體哩個價錢都值得試。😋南非藍莓紅茶 $29 (跟餐已半價)媽媽都不斷大讚哩個茶好好味,茶底係滑既,但味道就好重藍莓既味,鍾意水果味重既應該會岩。不論咸食定甜食都有水準,都好難得。店鋪裝修都好靚,仲好鍾意佢個茶壼,好靚。不過佢店鋪比較細,只有幾張枱,記得book位。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)SP Flower & Tea Roo

😋鮮果蜜糖希臘乳酪班戟 $148

😋煎挪威三文魚伴煙三文魚唐心蛋丼 $158

😋南非藍莓紅茶 $29 (跟餐已半價)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)

SP Flower & Tea Room (太古城中心) (太古)
太古太古城道18號太古城中心2樓211A號舖

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #太古城美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner
#pancake