2024-06-12 95 瀏覽
大家都知道糖水可以說是我們香港的傳統小吃👀。今日我就黎講講位於尖沙咀嘅星十五糖水店,呢間晚上特別受歡迎嘅糖水店,尤其喺主打中式糖水方面特別出色🙌。首先,嚟講下佢哋「龍眼冰」。食落去就如同清新嘅果汁湧向你嗰種爽快感,每一粒龍眼都保留住香甜清爽🤤。飲落去,個龍眼香味超出,清爽涼快!再嚟就係佢「椰皇燉奶」啦。椰香四溢,而且厚滑嘅燉奶,燉得恰恰剛好,真係高人一等嘅享受😁👍!至於「酒香雞翼」,媽呀!我只想講得一句就係😎「絕對絕對唔可以錯過」!雞翼咁彈牙,酒香咁濃,我食嗮一份仲想多叫嚟嗌🥺👌!店內的環境非常舒適,燈光柔和得剛剛好,無論你想跟男朋友女朋友嚟一個甜甜蜜蜜嘅夜晚,定係同三五知己講吓舊,都絕對係你嘅首選👫 🎉。