2015-01-27 2079 瀏覽
朋友,我當你一世朋友! 出黎做野後大家工作都很忙,但只要朋友生日,都會搞生日之星派對!好難得有一群人永遠聚在一起都雞啄唔斷,gathering完好似唱完通宵k, 一定要食喉糖! 今次就揀咗尖沙咀新開既鼎泰豐,真心值得推介,原因有1. 唔太多人知呢間分店,星期日晚上餐廳完全唔爆,唔使好似新港個邊等餐死;2. 朋友生日自攜蛋糕,但職員好有心思組隊送上蛋糕🎂,搞氣氛成班人合唱生日歌,仲要有精美包裝禮物收,切餅費當tips俾得開心!講番食物蒜泥白肉--香辣惹味蔥油海蜇—好味清爽醉雞 – 好味但唔夠多四季豆 – 我唔食豆所以唔知,但朋友好快清碟水晶肉 – 唔太油膩,凍冰冰都幾好酸辣湯 – 唔好俾佢上面的紅油嚇親,搞均勻左幾香口惹味。牛展湯面 – 牛展超級滑同軟,No. 1推介菜心 – 簡單蔬菜排骨雞蛋菜飯 – 排骨色香味俱全,飯乾身,粒粒米都附有雞蛋,好味蔥油撈面 – 估唔到咁好食,不過幾啖就無,唔夠喉蝦肉雲吞 – 大大粒足料好味紅油抄手 – 好快被人清碟試唔到,所以信佢好味小籠包 – 不用點評吧,招牌菜點會唔好味,所以相都未影就全部被吃了,哈哈埋單每人$200 樓下,仲要請左兩位壽星,真係
朋友,我當你一世朋友!

今次就揀咗尖沙咀新開既鼎泰豐,真心值得推介,原因有

講番食物
蒜泥白肉
蒜泥白肉--香辣惹味
蔥油海蜇
蔥油海蜇—好味清爽
醉雞
醉雞 – 好味但唔夠多
四季豆
四季豆 – 我唔食豆所以唔知,但朋友好快清碟
水晶肉
水晶肉 – 唔太油膩,凍冰冰都幾好
酸辣湯
酸辣湯 – 唔好俾佢上面的紅油嚇親,搞均勻左幾香口惹味。
牛展湯面 – 牛展超級滑同軟,No. 1推介
菜心
菜心 – 簡單蔬菜
排骨雞蛋菜飯
蔥油撈面
蔥油撈面 – 估唔到咁好食,不過幾啖就無,唔夠喉
蝦肉雲吞
蝦肉雲吞 – 大大粒足料好味
紅油抄手
紅油抄手 – 好快被人清碟試唔到,所以信佢好味

埋單每人$200 樓下,仲要請左兩位壽星,真係抵食到偷笑

2015-01-25
慶祝紀念