2024-09-10
今日同男朋友嚟到呢間氣氛感滿滿嘅餐廳慶祝生日,大部分都係以法國菜為主。餐廳環境好闊落,裝修都好簡約大氣,好啱慶祝特別日子~ 🧀火腿芝士拼盤 呢個拼盤我哋叫嚟share當作開胃菜,真係份量十足!拼盤入面可以食到三款唔同嘅芝士:布里芝士,黑松露芝士,羅馬綿羊芝士,各個口感又滑又奶香濃郁!切得厚薄適中嘅火腿大理石紋理好靚,入口咸香包住油脂香,再配埋生果真係好好食! 🥩韃靼牛肉配和牛牛骨髓,多士 生牛肉剁碎後加入芥茉籽、乾蔥、法葱,拌勻調味後直接生食,口感類似吞拿魚腩,但更加滑嫩濕潤,整體味道清爽微酸!再配埋香脆嘅多士一齊食,別有一番風味~ 🐄美國頂級牛腹肉12安士12安士嘅份量真係好頂,呢個部位嘅肉肥瘦相間、口感鮮嫩軟滑,唔使太多調味就已經香味十足~ 不愧係美國頂級牛肉👍👍