2024-10-24 351 瀏覽
今日好友生日,決定帶佢去食生日大餐。我哋本身好鍾意食海鮮,所以就嚟咗呢間有得任食嘅餐館。第一道係大閘蟹,呢度嘅大閘蟹都好大隻,好肥美,肉都好結實,非常好食!入面嘅蟹黃好多,好香,我哋食咗好幾隻。之後,上咗一道蒸海鮮。呢度嘅蒸海鮮非常豪華,入面有小龍蝦、海蝦、貝殼類,食材都好新鮮。呢道蒸海鮮仲配咗蒜蓉粉絲,一級棒!下一道係乳鴿,呢度嘅乳鴿係現炸嘅,係一整隻嘅。一上嚟,就聞到香味,試咗一口,外酥內嫩,非常好食。我哋仲點咗串燒炸類,入面包括咗牛肉、豚肉、蝦同埋金針菇牛肉卷。呢道串燒炸類配咗佢哋嘅香料,好香又好食。最後一道我哋點咗豚肉,豚肉嘅厚度切得啱啱好,唔會太厚亦唔會太薄。煮熟之後,口感非常軟嫩。整體嚟講呢度嘅任食真係幾值得,下次一定會再嚟光顧。

整體嚟講呢度嘅任食真係幾值得,下次一定會再嚟光顧。
2024-10-23
慶祝紀念