2008-04-15
我一直好想去lawry 一試, 到生日至有籍口, 因為真係唔平. 我是一個100%牛魔王, 最愛食prime rib, 但香港已經冇乜好prime rib食, 好食嘅都執哂啦!環境很有扒房feel, 服務很好, 侍應笑容滿臉. 餐牌上選擇不多, 因主要係食prime rib 嘅. 侍應推介咩perfect marriage 套餐, 伍佰多元, 有一白一紅酒, 龍蝦湯, 沙律, 普通cut 嘅prime rib, 甜品...等. 論價錢, 都ok. 但普通cut我絕對係唔夠喉... 侍應話可以upgrade到diamond cut, 有16oz喎, 要+$200, 即管試吓.龍蝦湯有水準, d龍蝦好有味. 沙律不外如是. 好期待嘅prime rib終於奉上, 吃落有水準! 如果熱d會仲好. 可惜就是杯紅酒, 太young, 完全配合唔到件扒...而女友就order左芝士焗蚧蓋(極正) & Fish of the Day (ok)埋單千二元, 真想每月都嚟豪一次! 哈哈
埋單千二元, 真想每月都嚟豪一次! 哈哈