2009-10-29
平時入大尾篤都係燒烤, 摸下蜆咁, 好少會再黎附近的餐廳用餐, 今次點解簡呢度, 第一係新界區方便女友返屋企, 第二係想知佢憑咩可以囉到30個 1個本來book左7點, 但女友突然話肚仔餓, 咁唯有問可唔可以提前6:30囉枱, 又得喎, 雖然入座見到吉左一半枱, 但好快就坐滿左, 應該係一早訂枱的播住音樂等待美食的來臨 ~~ 黑醋橄欖油麵包(免費): 味道唔錯, 女友想添食多件添 凱撒沙律$65: 我同女友都未試過, 開頭佢懷疑得唔得架? (佢食慣有沙律果d ) 但本人抱住相信開飯的食評下堅持, 最後佢都被呢個沙律征服了 羅馬生菜好fresh, 帶醋的酸, 加上薄薄的芝士, 味道配合一絶! 下次絶對要encore! :四季Pizza $100: 好奇怪的只係得六件, 仲諗住係每種味道有兩件, 批底唔係硬到塊鐵板咁, 係岩岩好的鬆翠, 料的味道都唔錯我同女友一向都對簿批幾抗拒, 但呢度就另作別論 紅酒汁蜜糖脆豬手$168: 呢個主菜, 整左好耐呢, 結果冇令我失望, 上菜時, 已將豬手分件, 夠細心, 值得一讚豬手肥肉唔多, 皮夠脆, 係岩岩好, 唔係整到薯片果種過哂龍底伴美味的薯
今次點解簡呢度, 第一係新界區方便女友返屋企,
第二係想知佢憑咩可以囉到30個 1個
播住音樂等待美食的來臨 ~~
黑醋橄欖油麵包(免費):
味道唔錯, 女友想添食多件添
凱撒沙律$65:
但本人抱住相信開飯的食評下堅持, 最後佢都被呢個沙律征服了
下次絶對要encore! :
四季Pizza $100:
好奇怪的只係得六件, 仲諗住係每種味道有兩件,
批底唔係硬到塊鐵板咁, 係岩岩好的鬆翠, 料的味道都唔錯
我同女友一向都對簿批幾抗拒, 但呢度就另作別論
紅酒汁蜜糖脆豬手$168:
呢個主菜, 整左好耐呢, 結果冇令我失望,
上菜時, 已將豬手分件, 夠細心, 值得一讚
底伴美味的薯蓉, 伴上紅酒汁, 好食到咁, 呢個價錢真係抵比既!
唯一要講既, 如果可以多少少紅酒汁會更好
Tiramisu $40:
好濃的酒香, 都幾重手呢, 本人十分之喜歡,
老實講, 味道真係酒店水準, 價錢雖然唔算平, 但都唔係不可接受,
偶爾一餐半餐都唔算過份, 作為這店子的員工, 有樣野真係值得
讚賞, 佢地會因應客人人數, 去比建議客人叫餐的份量, 仲要係兩
次添(第一次係電話booking時, 第二次係入座落單時) 待應提我
叫的份量其實足夠, 有d唔需要叫big size,
我好欣賞佢地, 有生意都唔做? 叫得多先賺得多, 係咪咁講?
唔浪費食物之餘, 仲會為客人比意見, 服務真係囉足滿分!
建議涼涼地先去, 同埋唔好坐藍燈大樹下的位, 雖然防蚊措
施做足 (放左蚊香), 但仍然見到大樹下群蚊亂舞的場面 ...
雖然真係防到蚊, 咬唔到我地, 但仍然有點嚇人 ...
順帶一提, DBS信用卡簽賬有9折,