2019-10-03
同朋友慶生,又因為方便其中一位回家,專誠揀選北角呢間德國餐廳,又可以喺openrice訂位,方便~4個人,叫咗4人餐($798)~(但唔記得影餐牌)餐湯: 南瓜湯👍🏻前菜: 巴馬火腿蜜瓜沙律👍🏻小食: 德國腸拼盤👍🏻主菜(4選2): 德國鹹豬伴酸椰菜 & 龍蝦燴飯👍🏻豬手上碟已起肉,夠入味,皮是脆的,問店員有冇醬料,佢就比咗兩樽醬我地,一樽係芥末,一樽唔知咩,酸酸地。伴碟就有蕃薯條同酸椰菜,仲好食😆呢款確係必叫~😋龍蝦燴飯都正,大大隻龍蝦又多膏,燴飯入面仲有好多料,汁又香,每人食4份1碟,都好夠飽~甜品:一去到已經向店員提及有朋友生日,想喺甜品旁寫祝福語,一問就ok😊而set嘅甜品係雪糕窩夫,點知到我地叫果陣竟然賣晒,店員提議揀兩款cheese cake代替,生日個fd見到有雪糕布朗尼,問可唔可以將其中一件轉呢個,點知要加$20,但佢想食,加就加吧!最後分兩碟甜品上,一個手寫字,一個插牌,哈~飲品: 番石榴汁/芒果汁/蜜桃汁/熱情果汁臨食完才order, 點知蜜桃汁又無晒🤦🏻♀️我揀芒果汁,好飲,飲落舒服唔算好甜,唔似有加糖水,原汁原味~其他就唔清楚。總括嚟講,食物方面係好,環境舒服,
4個人,叫咗4人餐($798)~(但唔記得影餐牌)
餐湯: 南瓜湯👍🏻
前菜: 巴馬火腿蜜瓜沙律👍🏻
小食: 德國腸拼盤👍🏻
主菜(4選2):
德國鹹豬伴酸椰菜 & 龍蝦燴飯👍🏻
甜品:
最後分兩碟甜品上,一個手寫字,一個插牌,哈~
飲品: 番石榴汁/芒果汁/蜜桃汁/熱情果汁
臨食完才order, 點知蜜桃汁又無晒🤦🏻♀️
總括嚟講,食物方面係好,環境舒服,但可能假期前夕,店內人手確實不足,出菜亦比較慢,希望有待改善~😊