2010-01-05 180 瀏覽
是日星期一,長假期之後的平日。難得2個人自由自在,燒烤最好不過。本來想燒日場,但原來平日只有夜場。係西鐵坐的士到,$20有找,記住印單,拿取$10折扣優惠$80/位,1支水1罐汽水。夜場6:00pm開始。好似第6次黎呢度燒,所以程序頗熟,好快用個鐵盤攞食物,個盤幾細,加上我得2個人,每樣食物我都己是取數量2,但都不能拿很多款。食物款式都是一般種類,今次有豬脾,上次食唔到,今次食左2隻,唔"鞋"口,幾好味架。中翼有2款,我就食唔出2款係咩味道,但見到有一款有香茅,味道就真係唔出,但肉質很滑,唔係"梅"口,雪左千年的雞翼,另有全翼,同中翼一樣,冇味冇道,但唔算難食的。丸類:牛丸/火腿丸/豬肉丸/牛丸/黑椒牛丸/墨魚九/八爪魚丸,都是一般燒烤材料,不過不失。腸類:芝士腸,廚師腸,有珍寶腸。另有:豆卜/燒賣/多春魚/豬頸肉/鴨腎,魚蛋角扒類:雞扒/牛扒/豬扒/豬脾蕃薯/粟米/麵包。醬料:泰式甜酸醬/茄汁/辣椒醬/豉油除左豬頸肉/豬扒粟米,太飽已經食唔到,其他每樣食物都食過,比較喜歡魚蛋角,爽口,雞翼雖然冇味,但肉質好滑。以前燒豆下好脆,但今次燒左好耐都唔係咁好食。下次自己選擇到任食燒烤場日子,
$80/位,1支水1罐汽水。夜場6:00pm開始。

腸類:芝士腸,廚師腸,有珍寶腸。

另有:豆卜/燒賣/多春魚/豬頸肉/鴨腎,魚蛋角

扒類:雞扒/牛扒/豬扒/豬脾

蕃薯/粟米/麵包。

醬料:泰式甜酸醬/茄汁/辣椒醬/豉油

下次自己選擇到任食燒烤場日子,或者唔會選擇假期後,始終食物都好似有D唔夠新鮮。

是夜沒有打鑼打鼓送糖水,有一絲失望。

元朗燒烤場,偉記是首選了,但希望食物種類可以再多完化一點。

2010-01-04
  • 魚蛋角