2009-09-10 13 瀏覽
生日那天, 男友帶我上山頂慶祝, 仲有三十六枝紅玫瑰收, 好開心晚餐的地點係峰景餐廳, cafe deco, 坐在近露台的座位, 維港盡收眼底, 剛巧八點正, 幻彩詠香江的開始時間, 唔知係唔係有心安排呢, 但個心已經甜哂男友為我落了一份安格斯牛柳配薯菜, 一份這樣的牛柳, 價錢很貴啊, 要差不多三百蚊一份, 但牛扒的肉質很好, 七成熟的牛柳, 沒有根, 只有豐富的肉汁, 牛柳上就像太空人登錄月球般的插了一枝旗, 寫住 "angus beef" 以證明自己的身份一邊嘆紅酒, 一邊問男友點解揀呢度同我慶祝, 佢話靚人靚景正食物, 生日食得貴少少係應該的, 我覺得, 呢一刻, 好幸福了