2018-12-12 67 瀏覽
為朋友慶祝生日今日帶她來到九龍城,食一間叫蝦匠的餐廳,生日願望就係希望他可以笑蝦蝦。名字叫蝦匠,當然以蝦為主打。因為唔想諗, 所以叫咗個二人餐, 一嚟到就係一個招牌龍蝦湯飯。成隻手掌咁大嘅龍蝦湯開一半, 一人一半。先飲一啖湯, 非常之有龍蝦味,湯底應該煲了好多個鐘,味道好濃,好香。除咗有龍蝦, 還有魚蛋片,豆腐卜, 蝦, 紮肉, 這些都把湯的精華吸收了,入口全是龍蝦湯味。手拍青瓜,一入口好凍,我諗佢擺咗雪櫃好耐, 蒜泥香醋配搭得宜, 好好味。百香果天葵是左手邊個杯, 檸檬天葵是右手邊嗰杯,比較喜歡百香果天葵,因為它比較甜,檸檬的比較酸。因為店鋪太好生意啦,佢上完個龍蝦麵, 忘記上小食拼盤,不過就算佢想上都冇位置放啊,因為我們坐的是二人臺, 一碗龍蝦麵已占了台的九成空間,所以我們就當飯後小食,一邊飲住八鄉天氣和檸檬天分,一邊食炸黑椒雞翼,炸墨魚丸,炸春卷, 熱氣小食但係風味十足。希望佢日日都笑哈哈,開開心心過每一天。滿分為10分(1分最低,10分最高)食物:7.5環境:8衛生:8服務:8價錢: 8.5舒適度:7.5總分:8

名字叫蝦匠,當然以蝦為主打。

希望佢日日都笑哈哈,開開心心過每一天。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:7.5
環境:8