2021-03-13
店鋪: @holam_bakery我嘅願望喺「願神嘅榮光照遍全地🙏✨」生日一定喺揀黃店嚟幫襯,好彩身邊有錫我同知我喜好嘅人🥰,喺啱啱嘅生日買咗 @holam_bakery 嘅八色千層蛋糕俾我做生日蛋糕🎂一個6吋嘅千層蛋糕有八款口味,可以試勻牛乳、紫薯粒粒、士多啤梨、抹茶牛乳、黑糖奶蓋、伯爵茶、香芋同曲奇味,都只喺$259😍,其實都幾抵話就話每一件都有足18層pancake片,不過睇落同食落就好似唔多覺😂,每一層之間都有相對應味道嘅忌廉,本身以為會好膩,但食完之後完全唔覺得好膩,亦唔會好甜,啱晒我呢啲唔鍾意食creamy蛋糕嘅人;千層皮比較厚,食落同忌廉好似分開咁,有少少扣咗分🤏。不過都細細聲話比你知🤫,我一個人一次過食晒差唔多成個蛋糕,仲要喺成完飯之後😂@holam_bakery 提供嘅千層蛋糕款式好多,仲會按季節加入唔同嘅食材,等你時不時都可以食到唔同嘅驚喜口味😋,唔知佢哋嘅千層多糕又啱唔啱你心水呢?如果下次有朋友生日可以諗吓嘅
我嘅願望喺「願神嘅榮光照遍全地🙏✨」
話就話每一件都有足18層pancake片,不過睇落同食落就好似唔多覺😂,每一層之間都有相對應味道嘅忌廉,本身以為會好膩,但食完之後完全唔覺得好膩,亦唔會好甜,啱晒我呢啲唔鍾意食creamy蛋糕嘅人; 千層皮比較厚,食落同忌廉好似分開咁,有少少扣咗分🤏。不過都細細聲話比你知🤫,我一個人一次過食晒差唔多成個蛋糕,仲要喺成完飯之後😂