2024-06-05
五月生日飯,重頭戲當然係食鐵板燒,朋友今次book咗虎鐵鐵板燒,佢位於銅鑼灣嘅澳門逸園中心,餐廳裝修有日式風格,環境舒適優雅。真係超適合慶祝生日!特選席前鐵板燒二人餐非常豐富,儀式感滿滿!餐廳提供玄米茶同意大利花茶,清新淡雅,口感很舒服。煙三文魚沙律: 煙三文魚高質大塊,配上新鮮沙律菜,營養好味。蟹肉海膽松露溏心蛋: 用蛋殼型甜品杯熱辣辣裝起,用咗蟹肉、海膽、黑松露相當高質,溏心蛋蛋汁豐盈。白舞茸蠔湯鍋: 用鑄鐵鍋裝,味道鮮甜,菌類同蠔好夾。刺身帶子豆腐鯛魚湯:豆腐嫩滑,熬製出乳白色鯛魚湯,刺身級大粒帶子高質有口感。活龍蝦: 餐廳有水族缸,所以用料為原隻鮮活嘅龍蝦,特別鮮甜,師傅將龍蝦拆肉煎,表面焦香,肉質爽脆鮮甜。熊本A5和牛薄燒配香煎野菜: 我覺得呢道菜最好味,牛肉質地軟嫩,用勁多炸蒜同蔥鋪在牛肉入面卷改,口感層次超豐富。松葉蟹肉炒飯: 粒粒分明,非常香口,份量仲要勁滿足。甜品:椰子味雪芭,爽口又充滿椰子香。.
特選席前鐵板燒二人餐非常豐富,儀式感滿滿!
餐廳提供玄米茶同意大利花茶,清新淡雅,口感很舒服。
白舞茸蠔湯鍋: 用鑄鐵鍋裝,味道鮮甜,菌類同蠔好夾。
松葉蟹肉炒飯: 粒粒分明,非常香口,份量仲要勁滿足。
甜品:椰子味雪芭,爽口又充滿椰子香。