2021-11-10 31 瀏覽
生日飯約咗朋友食烤魚!本身超期待,點知嗰日我哋太夜去到冇晒烤魚😭最終就食咗酸菜底嘅大雜燴不過都十分之滿足!酸菜湯底本身已經相當濃厚,上面加嘅配菜譬如係海帶芽菜絲豬紅等等就超級索味!!唔滿足嘅我哋當然叫埋啲串燒同埋小食來過足口癮啦!口水汁手撕雞上面有少少雲耳絲~酸酸甜甜相當開胃,雞肉滑嫩燒牛舌呢個真係必叫!佢係薄脆版牛舌,口感係外脆內煙銀~少少孜然粉已經好惹味!原隻燒筒魷魚咁睇應該都見到隻魷魚幾大隻!又香又吸引!香口唔過熟~泰式鳳爪~又係酸甜開胃菜!魷魚唔夠喉仲叫多個魷魚鬚腳🤣呢種就燒得脆口啲!叫咗蒜蓉燒蠔同芝士燒蠔~一睇就知大大隻而且好多香料~濃味之選!仲有麻辣,朋友話都幾好食!懶健康咁要埋韭菜同茄子☺️☺️過足串燒癮!最想講嘅就係佢個水果茶!原本我哋四個人唔知道一樽咁大咋,仲叫咗四杯🤣🤣一杯真係有成個人頭咁大杯。好清楚見到入面有蘋果橙薄荷葉等等相當足料

唔滿足嘅我哋當然叫埋啲串燒同埋小食來過足口癮啦!

口水汁手撕雞
上面有少少雲耳絲~酸酸甜甜相當開胃,雞肉滑嫩

燒牛舌
呢個真係必叫!
佢係薄脆版牛舌,口感係外脆內煙銀~少少孜然粉已經好惹味!

原隻燒筒魷魚
咁睇應該都見到隻魷魚幾大隻!又香又吸引!香口唔過熟~

泰式鳳爪~又係酸甜開胃菜!

魷魚唔夠喉仲叫多個魷魚鬚腳🤣呢種就燒得脆口啲!

懶健康咁要埋韭菜同茄子☺️☺️過足串燒癮!