2015-11-04 2976 瀏覽
人少少嘅生日飯局。因為之前訂左位,所以去到唔使等就可以入坐喇。呢間餐廳門口有地方泊車,就算唔係住附近如果想揸車去嘅,都有地方泊,泊車費30蚊,會加埋入食嘢張單度,唔使分2次畀。食乜主角話事!先黎一個 caesar salad with fish cakes. 雖然佢寫係 “fish cakes” 但係在坐4個人食落都話似食蝦肉多過似魚肉,夠味都幾彈牙,沙律菜就簡單地係沙律菜,唔使講。呢個叫 “meat balls cheese dumplings” 非常好食,啲迷你 dumplings 好煙韌,有得咬,個肉丸用蕃茄醬煮好少會出事嘅,當然呢碟嘢一定要上枱即食,熱辣辣啲芝士拉出絲先係好食!跟住就上招牌菜 pork knuckle, 老實講,如果你一心想黎食呢碟招牌菜嘅話一定要叫啤酒 (要渣車冇得飲 T_T )! 因為佢本身係用烤炸嘅方法去煮,所以做出黎係比較乾身,如果齋食冇 drinks 送,食2舊你就會覺得封喉唔想食。值得一提嘅係佢墊底嘅椰菜絲會幫手去油,夾埋舊豬手一齊食 fresh 啲。好難先KO得晒隻豬手,要食番啲甜品平衡下!呢個蘋果卷我個人覺得肉桂味重手左,搞到唔多食到蘋果味。全晚

食乜主角話事!
Caesar salad with fish cakes
Meat balls cheese dumplings
Pork knuckle
好難先KO得晒隻豬手,要食番啲甜品平衡下!
呢個蘋果卷我個人覺得肉桂味重手左,搞到唔多食到蘋果味。
Apple Strudel
全晚嘅重點黎喇,話明係生日飯點可以冇蛋糕架! 呢個 Baked Alaska 係出乎意料之外咁好食,以為佢只不過係普通蛋糕加點火?! 錯喇! 佢個涵係雪糕加綠茶味蛋糕,個雪糕嘅味唔係街買嘅味,好正!
Baked Alaska
個人味精指數: 唔多覺