2019-11-05
今日老婆生日帶咗佢去食生蠔,依家OpenOyster 之前都食咗幾次,佢哋啲生蠔係比較新鮮同特別,佢哋可以帶一支白酒就可以有生蠔嘅特價,個價錢都幾抵食,我諗比一般你自己去訂貴少少啦,但係佢哋啲生蠔堅係新鮮。今日我就order左四款,有Majestic, Arousa, Lambert, L Etoile, 呢款L Eroile 真心正,好有驚喜,勁多蠔味,新鮮嘅甜味配合白酒真係無得輸。我哋仲叫咗個隻麵包蟹,啲膏多到無倫,都好新鮮當做,誠意推介,但係食落就有啲論盡之後叫咗個忌廉龍蝦蟹肉意大利飯,味道正常,不過我覺得個飯有啲小小太硬,同埋個龍蝦肉細隻咗少少啦,不過佢都係收百零蚊所以性價比都好高仲帶咗個雞軟骨,呢度唯一嘅缺點就係飯餸款式比較少,但係其實我哋主要都係食生蠔,所以都可以接受,生蠔發燒友必定要嚟試吓