2008-01-08 4 瀏覽
本小姐生日,於是一家人到這裡食晚飯。見呢間野o係openrice ge comment 都唔差,所以決定一試。每人都叫了個香辣蝦蟹濃湯($68),配脆包+ 芝士+ sauce。碗湯個碗好大,大概半滿。好在係半滿,如果係全滿ge話,我覺得飲完一定會腎病囉!好咸,又帶少少苦,我飲了一半便give up 了,真的太咸!用黎點湯嘅脆包好香口,點o個d唔知咩醬黎食,幾可口!意式拼盤($128):個presentation 好nice, 用長長嘅碟,放了不同款式ge食物,每樣都有三件。但始終係西方野,可能食唔慣,d醃青瓜同紅椒d味勁怪,唔好食。salami & parma ham 唔錯,唔太咸。醃八爪魚仔味道正常,新鮮。仲有一pat 係smashed smoked salmon,呢樣好好食,味道正常& 清爽。仲有d olive ,不過我無食。咖哩牛油蝦扁闊麵($128):夠熱,味道好濃好香咖哩味,不過都幾辣。扁闊麵不會煮得過淋,好咬口,仲吸晒個sauce d味,好惹味。三隻蝦,size ok 大,爽口,不過係雪蝦。燒羊架($180):medium, 所以肉好嫩,又有肉汁又唔羶,個sauce 好香,
本小姐生日,於是一家人到這裡食晚飯。

,個sauce 好香,好能帶出肉味。在羊架下的薯蓉好得,吸了個sauce ,所以很好。

最搵笨算這個菜了---雞絲兩面黃。以為會似潮洲那些兩面黃一樣,會把面煎得好乾身,但唔係囉!只不過係茶記嘅肉絲炒面,超搵笨!又超多油,好似飲油多過食面!+.+""":成七十幾蚊,真係好唔抵,茶記肉絲炒面都好過佢!

埋單$810,真係唔多抵,如果去食中餐,已經可以食到好多同好新鮮ge海鮮了!如果情侶拍拖又唔嫌貴都可選呢度囉,因為黑黑暗暗,幾浪漫嘅!服務又係一般,只係得一個waiter 去serve 五、六張枱,都唔expect 有咩service lar~
香辣蝦蟹濃湯
意式拼盤