2012-11-25 810 瀏覽
為慶祝生日,一家人到了馬灣的挪亞度假酒店共渡晚餐酒店位於馬灣,驟聽落感覺好遠,因為要從葵芳再轉居民巴士到達但實際上,其實還可以早了些少到,終於見到傳聞既沙灘同青馬大橋景觀好靚呀,我地影左好多相未吃已興奮不少!酒店景觀十分滿意至於食物方面海鮮係我既主打食左2碟鋪滿整個碟既蟹腳,而且供應不絕,讚海鮮分6樣:長腳蟹,青口,藍青口,瀨尿蝦,中蝦,翡翠螺唯一不足是,種類可以多些少由於主題是和牛,故亦設有生牛肉刺身,本人一般般是關太血水色另外好味的是火灸出品,吃了5,6舊火灸三文魚同火灸和牛但後尾冇再出,可惜至於熱蕈,正常貨色,不算出色,沒有試太多唯一特別之處係,餐廳外邊設有煎鵝肝鵝肝細細塊薄薄的,如果厚身少少會更好另外,甜品,本人是甜品愛好者唯這間酒店甜品,可以完全不吃,以免浪費胃納質素差!雪糕是dryer's溶得快,而且compare番之前呢間係用ben & jerrys,失望是有的最後唯一要讚的,是梳乎厘,encore了兩杯!總括而且,環境一流,服務可以,唯食物質素一般般,若以正價幫襯就唔太抵
為慶祝生日,一家人到了馬灣的挪亞度假酒店共渡晚餐

酒店位於馬灣,驟聽落感覺好遠,因為要從葵芳再轉居民巴士到達
但實際上,其實還可以

早了些少到,終於見到傳聞既沙灘同青馬大橋景觀

好靚呀,我地影左好多相

未吃已興奮不少!
環境一流:)
酒店景觀十分滿意
至於食物方面

海鮮係我既主打
食左2碟鋪滿整個碟既蟹腳,而且供應不絕,讚

海鮮分6樣:長腳蟹,青口,藍青口,瀨尿蝦,中蝦,翡翠螺
唯一不足是,種類可以多些少
由於主題是和牛,故亦設有生牛肉刺身,本人一般般

是關太血水色
另外好味的是火灸出品,吃了5,6舊火灸三文魚同火灸和牛
但後尾冇再出,可惜
火灸!
至於熱蕈,正常貨色,不算出色,沒有試太多

唯一特別之處係,餐廳外邊設有煎鵝肝

鵝肝細細塊薄薄的,如果厚身少少會更好

另外,甜品,本人是甜品愛好者
唯這間酒店甜品,可以完全不吃,以免浪費胃納

質素差!
雪糕是dryer's

最後唯一要讚的,是梳乎厘,

encore了兩杯!
梳乎厘

題外話/補充資料: 本人book位時request了近食物台的 唯後尾想轉做window seat 餐廳職員卻推說已full 但以本人吃足3小時所見 window seat 的occupy數量, 一半都冇 餐廳應好好反省及改善呢一方面有關客人的要求 仲有,我地食到尾既時候發覺玻璃窗上有隻烏英!
2012-11-13
慶祝紀念